Значить так. Велика миска. Просіяти 1 кг борошна, 1-2 яйка, чайну ложку солі, в 700 мл теплого молока розчинити дріджі - десь грам 30 (можна й з сухими - тоді 15 г, але мені справжні білше подобаються). Влити молоко з дріжджами в борошно. Все перемішати і вимісити руками, так, щоб тісто відлипало від рук і миски. Поставити на 40-50 хв в тепле місце без протягів, де не хлопають двері і ніхто не свариться. Коли підніметься - ще раз вимісити і ще на 40-50 хв. поставити в тепло. В цей час увімнкути духовку - нехай прогрівається до 200 градусів. На дечко насипати трошки борошна, викласти тісто хлібинкою - і в духовку. Температуру зменшити до 180 градусів і бажано, щоб гріло і зверху, і знизу. Готовність визначаю за кольором скоринки, ще ні разу не було, щоб не пропікся. Коли вже майже готовий - треба хліб "вмити". Руку вмочити в холодну воду і дійсно вмити - тоді скоринка блищатиме. Бажаю успіхів :)
а що то за привид на задньому фоні?;)
ВідповістиВидалитиПривид - то гасова лампа. я її навмисно відпраивла туди, подалі... Що, дарма?
ВідповістиВидалитита ні, все ок =)
ВідповістиВидалитиМені здається, що попередня світлина була більш теплою та затишною, хоча і з деякими глюками освітлення.
ВідповістиВидалитиТак, щось вони в мене якісь не ідеальні :) Доведеться робити третю спробу :)
ВідповістиВидалитиі я про теж саме хотіла скажати - попередня тепліша і смачніша :)
ВідповістиВидалитиприкольно =)
ВідповістиВидалитиваріанти світлин було б класно вивісити в одному пості для порівняння
Хліб сама пекла?
ВідповістиВидалитиТак-так!Мене теж дуже цікавить рецепт випікання хлібчика!
ВідповістиВидалитиЧомусь асоціюється фото зі словом "бабуся")))
це ще не остання :)
ВідповістиВидалитиЄ простий рецепт - вода, борошно, сіль, дріжджі.
ВідповістиВидалитиА є - з молоком замість води, і яйком
Сама :)
ВідповістиВидалитинну, ось ще зроблю третю - тоді порівняєте :)
ВідповістиВидалитиЧудовий!
ВідповістиВидалитиуфф...так круто!
ВідповістиВидалити))))дякую, ще б якщо в пропорціях і послідовності...мммм....
ВідповістиВидалитиШ скільки часу при якій температурці?Не хочеться першого комкового млинця мати))))
Значить так. Велика миска. Просіяти 1 кг борошна, 1-2 яйка, чайну ложку солі, в 700 мл теплого молока розчинити дріджі - десь грам 30 (можна й з сухими - тоді 15 г, але мені справжні білше подобаються). Влити молоко з дріжджами в борошно. Все перемішати і вимісити руками, так, щоб тісто відлипало від рук і миски.
ВідповістиВидалитиПоставити на 40-50 хв в тепле місце без протягів, де не хлопають двері і ніхто не свариться. Коли підніметься - ще раз вимісити і ще на 40-50 хв. поставити в тепло. В цей час увімнкути духовку - нехай прогрівається до 200 градусів.
На дечко насипати трошки борошна, викласти тісто хлібинкою - і в духовку. Температуру зменшити до 180 градусів і бажано, щоб гріло і зверху, і знизу.
Готовність визначаю за кольором скоринки, ще ні разу не було, щоб не пропікся.
Коли вже майже готовий - треба хліб "вмити". Руку вмочити в холодну воду і дійсно вмити - тоді скоринка блищатиме.
Бажаю успіхів :)
дякую :)
ВідповістиВидалитиКрасно вдячна. Успіхи оповім)
ВідповістиВидалити