19 листопада 2008

Спекла новий хліб, зробила нову фотку ;)


19 коментарів:

  1. а що то за привид на задньому фоні?;)

    ВідповістиВидалити
  2. Привид - то гасова лампа. я її навмисно відпраивла туди, подалі... Що, дарма?

    ВідповістиВидалити
  3. Мені здається, що попередня світлина була більш теплою та затишною, хоча і з деякими глюками освітлення.

    ВідповістиВидалити
  4. Так, щось вони в мене якісь не ідеальні :) Доведеться робити третю спробу :)

    ВідповістиВидалити
  5. і я про теж саме хотіла скажати - попередня тепліша і смачніша :)

    ВідповістиВидалити
  6. прикольно =)
    варіанти світлин було б класно вивісити в одному пості для порівняння

    ВідповістиВидалити
  7. Так-так!Мене теж дуже цікавить рецепт випікання хлібчика!
    Чомусь асоціюється фото зі словом "бабуся")))

    ВідповістиВидалити
  8. Є простий рецепт - вода, борошно, сіль, дріжджі.
    А є - з молоком замість води, і яйком

    ВідповістиВидалити
  9. нну, ось ще зроблю третю - тоді порівняєте :)

    ВідповістиВидалити
  10. ))))дякую, ще б якщо в пропорціях і послідовності...мммм....
    Ш скільки часу при якій температурці?Не хочеться першого комкового млинця мати))))

    ВідповістиВидалити
  11. Значить так. Велика миска. Просіяти 1 кг борошна, 1-2 яйка, чайну ложку солі, в 700 мл теплого молока розчинити дріджі - десь грам 30 (можна й з сухими - тоді 15 г, але мені справжні білше подобаються). Влити молоко з дріжджами в борошно. Все перемішати і вимісити руками, так, щоб тісто відлипало від рук і миски.
    Поставити на 40-50 хв в тепле місце без протягів, де не хлопають двері і ніхто не свариться. Коли підніметься - ще раз вимісити і ще на 40-50 хв. поставити в тепло. В цей час увімнкути духовку - нехай прогрівається до 200 градусів.
    На дечко насипати трошки борошна, викласти тісто хлібинкою - і в духовку. Температуру зменшити до 180 градусів і бажано, щоб гріло і зверху, і знизу.
    Готовність визначаю за кольором скоринки, ще ні разу не було, щоб не пропікся.
    Коли вже майже готовий - треба хліб "вмити". Руку вмочити в холодну воду і дійсно вмити - тоді скоринка блищатиме.
    Бажаю успіхів :)

    ВідповістиВидалити